I-SAMSUNG KAMP EYAFUTHA UKUPHILA: I-GALAXY S9 VERTRAGING

0 Comments

Voor het eerst sinds lange tijd zijn de verkopen van Samsung gedaald. Een van de belangrijkste redenen: Galaxy S9 gedraagt zich niet zoals we hopen. Dat is waarom.

De verkoopcijfers van Samsung Galaxy S9 stellen teleur

Samsung boekte in het tweede kwartaal een winst van 11 miljard euro, met een omzet van 45,2 miljard euro, volgens de kwartaalcijfers die het bedrijf presenteerde. Dit is een omzetdaling van 4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit is opmerkelijk: het is de eerste keer dat de omzet in meer dan een jaar is gedaald.

Samsung's tv-divisie heeft het afgelopen kwartaal goed gedaan; veel consumenten hebben nieuwe televisies gekocht voor het WK. Samsung geheugenchips, gebruikt in veel smartphones, laptops en andere apparaten, hebben ook veel winst gegenereerd. De daling van de omzet is dus grotendeels toe te schrijven aan de divisie Mobiel. De verkoopcijfers van Galaxy S9 zijn langzamer en trager dan verwacht, toont het bedrijf in kwartaalcijfers. Er wordt geen uitleg gegeven, maar daarom zijn we van mening dat de verkoopcijfers teleurstellend zijn.

1. Relatief kleine innovatie

De beurs is eerlijk: de Samsung Galaxy S9 is niet het meest opwindende apparaat. Uw smartphone heeft hetzelfde ontwerp en dezelfde schermgrootte als zijn voorganger. Bovendien is die voorganger nu veel goedkoper, maar nog steeds erg goed. Waarom dan de grote prijs betalen voor het nieuwe model, wanneer er in ruil daarvoor weinig extra's zijn?

2. Sterke concurrentie

Ze zijn gewend om met Samsung te concurreren met Samsung, maar het Koreaanse bedrijf had het rijk vaak alleen in Android. In landen zoals Nederland heeft Samsung al jaren geen enkel bedrijf dat serieuze concurrentie biedt. Van alle vlaggenschepen die hier worden verkocht, kwam een grote meerderheid van Samsung.

Dat is nu anders. Huawei P20 en P20 Pro weten bijvoorbeeld hoe te gaan. Verschillende webwinkels vertellen ons dat Huawei dit voorjaar soms beter heeft gemaakt dan de Galaxy S9. Het was iets ongehoords van een paar jaar geleden. Het is begrijpelijk: met de drievoudige camera heeft de P20 Pro een opvallende functie die de aandacht trekt. Tegelijkertijd stelen nieuwe bedrijven, zoals Nokia, ook wat marktaandeel van Samsung, vooral in het budgetsegment.


3. Aanbevolen hoge verkoopprijs

Met een goedkoop apparaat zijn consumenten eerder bereid om een oog te maken, maar helaas is de Galaxy S9 gelanceerd voor 849 euro. Het was 50 euro meer dan de Galaxy S8 met zijn lancering. Bovendien was de S9 voor deze prijs de duurste smartphone die eerder dit jaar verscheen.

Gelukkig lijkt Samsung dit probleem onmiddellijk aan te pakken. Het apparaat is nu, slechts vier maanden na de lancering, al beschikbaar voor minder dan 600 euro in sommige winkels. Met een tijdelijke Galaxy S9 Recovery-promotie krijgt iedereen die het apparaat deze zomer koopt, ook een vergoeding van € 100 extra. Dit maakt S9 abrupt toegankelijker en slechts half zo duur als bijvoorbeeld iPhone X.

Samsung Cashback

Samsung doet er alles aan om de verkoop van haar producten te behouden. Je kunt dit doen door "normaal" te promoten, maar ook in een iets agressievere vorm, cashback. Met een dergelijke promotie kun je een bepaald bedrag terugkrijgen door je aankoopbewijs op te geven op je smartphone. Cashbacks zijn goedkoper voor merken dan een directe korting, omdat er altijd mensen zijn die geen korting claimen en die 100% winst maken voor het merk dat eigenaar is van de promotie.

Tussen oktober 1-14 had Samsung een cashback voor Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus . Met deze actie krijg je de Galaxy S9 een € 100 terug en Samsung Galaxy S9 plus een som van € 150. Deze vastgestelde verkoopprijzen, namelijk EUR 559 en EUR 599 voor deze apparaten. Hoge prijzen voor apparaten met zeer goede specificaties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *